ijpp
Veliki prihranki ob uporabi storitev javnega potniškega prometa
Objavljeno 4. november 2022, 7:43

Avtobusna postaja Ljubljana podaja izračune, ki prikazujejo velike letne prihranke v primeru nakupa letnih vozovnic IJPP (integriranega javnega potniškega prometa-ena vozovnica za avtobus in vlak).

Cene goriv za osebna vozila ostajajo na visokih ravneh in nič ne kaže, da se bo cena za liter vrnila na raven, okoli 1 EUR na liter. Cene vozovnic IJPP ostajajo enake.

V primeru voženj z javnimi prevoznimi sredstvi (avtobus) lahko na relaciji Kranj-Ljubljana prihranite skoraj 700 EUR, na relaciji Celje-Ljubljana pa več kot 2.600 EUR.

Prihranki pri uporabi javnih prevoznih sredstev v primerjavi z osebnimi vozili so seveda še večji (v izračunih ni upoštevan strošek zavarovanja, registracije, vinjete, popravil, itn. osebnega vozila).

Brez naslova

Predpostavke: poraba osebnega vozila, 6 L/100 km, cena goriva-dizel, 1,775 EUR/L (4. 11. 2022), km posamezne relacije kot v sistemu IJPP.

Dodatne informacije o integriranem javnem potniškem prometu-IJPP lahko prejmete vsak dan, pri prodajno-informacijskih mestih avtobusne postaje v Ljubljani ali s klicem v Info center na številko 1991.

Veljavnost subvencioniranih dijaških in študentskih vozovnic brezplačno podaljšana

16. maj 2023, 14:42

Za upravičence, ki bodo za mesec junij 2023 opravili nakup mesečne subvencionirane vozovnice, se veljavnost vozovnice brezplačno podaljša še za mesec julij in avgust 2023. Tudi letos je Ministrstvo za

Preberi več
Na Škisovo tržnico in nazaj iz avtobusne postaje v Ljubljani

2. maj 2023, 11:28

11. maja se bo v Ljubljani odvijala že 26. Škisova tržnica – največja prireditev za mlade na prostem. Največja avtobusa postaja pa vas vabi, da se v Ljubljano in iz Ljubljane odpeljete z javnimi prevo

Preberi več
Počitniški vozni redi

25. april 2023, 7:00

Prvomajske počitnice potekajo od četrtka, 27. aprila do torka, 2. maja 2023. Avtobusna postaja Ljubljana obvešča, da bodo avtobusi v času prvomajskih šolskih počitnic vozili po počitniških voznih redi

Preberi več