ijpp
Veliki prihranki ob uporabi storitev javnega potniškega prometa
Objavljeno 4. november 2022, 07:43

Avtobusna postaja Ljubljana podaja izračune, ki prikazujejo velike letne prihranke v primeru nakupa letnih vozovnic IJPP (integriranega javnega potniškega prometa-ena vozovnica za avtobus in vlak).

Cene goriv za osebna vozila ostajajo na visokih ravneh in nič ne kaže, da se bo cena za liter vrnila na raven, okoli 1 EUR na liter. Cene vozovnic IJPP ostajajo enake.

V primeru voženj z javnimi prevoznimi sredstvi (avtobus) lahko na relaciji Kranj-Ljubljana prihranite skoraj 700 EUR, na relaciji Celje-Ljubljana pa več kot 2.600 EUR.

Prihranki pri uporabi javnih prevoznih sredstev v primerjavi z osebnimi vozili so seveda še večji (v izračunih ni upoštevan strošek zavarovanja, registracije, vinjete, popravil, itn. osebnega vozila).

Brez naslova

Predpostavke: poraba osebnega vozila, 6 L/100 km, cena goriva-dizel, 1,775 EUR/L (4. 11. 2022), km posamezne relacije kot v sistemu IJPP.

Dodatne informacije o integriranem javnem potniškem prometu-IJPP lahko prejmete vsak dan, pri prodajno-informacijskih mestih avtobusne postaje v Ljubljani ali s klicem v Info center na številko 1991.

Poletna doživetja na morju – avtobusne linije iz Ljubljane

16. maj 2024, 09:03

V voznem redu si lahko ogledate vse odhode do slovenske in hrvaške obale ter evropskih mest, ki čakajo, da v njih spišete svoja doživetja. Avtobusne vozovnice do vseh mest, za vse avtobusne prevoznike

Preberi več
Veljavnost subvencioniranih dijaških in študentskih vozovnic brezplačno podaljšana

26. april 2024, 11:32

Za upravičence, ki bodo za mesec junij 2024 opravili nakup mesečne subvencionirane vozovnice, se veljavnost vozovnice brezplačno podaljša še za mesec julij in avgust 2024. Tudi letos je Ministrstvo za

Preberi več
Počitniški vozni redi v javnem avtobusnem potniškem prometu

26. april 2024, 10:43

Avtobusna postaja Ljubljana obvešča, da bodo v času prvomajskih šolskih počitnic avtobusni prevozniki prevoze izvajali v skladu s počitniškim (in prazničnim) voznim redom. Svetujemo, da svoje potovanj

Preberi več