Zimska pravljica v Sloveniji

pet, 23. Nov 2018 | Novice

V decembru in januarju se v večini slovenskih mest odvijajo praznični dogodki, še posebej veliki so v Ljubljani, na Bledu, v Postojni (Parku Postojnska jama), itn.

 

  • Bled (avtobus iz avtobusne postaje Ljubljana: vsako polno uro – vozovnice se kupi pri blagajnah postaje)

Zimska promenada – Zimska pravljica ob jezeru bo razveseljevala med 30. novembrom in 6. januarjem 2019 in bo odprta od ponedeljka do četrtka med 15.00 in 19.00 ter ob petkih, sobotah, nedeljah in praznikih med 11.00 in 21.00.

Na stojnicah bo moč kupiti praznična darila ter hrano in pijačo, značilno za Gorenjsko regijo.

Dodatna ponudba: Drsališče z razgledom (23. 11. – 16. 1. 2019), Božične jaslice na Blejskem otoku (30. 11. – 6. 1. 2019), Mogočen božični stol pod največjim božičnim drevescem (30. 11. – 6. 1.), Moč ljubezni na kolesjih romance (30. 11. – 6. 1.).

 

  • Postojna (avtobus iz avtobusne postaje Ljubljana: postajališče v Parku Postojnska jama – vozovnice se kupi pri blagajnah postaje)

Doživite božični Park Postojnska jama, prečudovito kraljico jam – največjo turistično atrakcijo med jamami v Evropi ali si oglejte prazničen največji jamski grad – Predjamski grad. Poleg omenjenega ponuja Park še mnogo drugih aktivnosti.

 

  • Piran (avtobus iz avtobusne postaje Ljubljana: odhod zjutraj in v dopoldanskem času – vozovnice se kupi pri blagajnah postaje)

Občutite praznično razpoloženje Pirana. Najbolj popularne aktivnosti in atrakcij, ki jih ponuja: Sečoveljske soline, Fonda farma rib, ”Lassa pur dir” (najbolj romantična hiša na najbolj romantičnem kraju slovenske obale), vodenja za gurmane, ali preprosto uživajte v praznični romanci v lokalni restavraciji ob obali s pogledom na prečudovito slovensko morje.

 

  • Ljubljana (vstopnice za ogled Narodnega muzeja Slovenije in obisk Ljubljanskega gradu ter vožnjo z vzpenjačo so na voljo pri blagajnah postaje)

Več informacij o prazničnem dogajanju v Ljubljani – Klik.

 

V primeru, da želite obiskati kakšen drug kraj ali mesto, se pozanimajte o avtobusnih povezavah s klicem na številko 1991 (Info center), prek voznega reda strani na kateri se nahajate ali preprosto obiščite eno od blagajn in kupite vozovnico.

Najdi svojo povezavo