V javnem potniškem prometu znova polna zasedenost

sre, 19. Maj 2021 | Novice

S prehodom v rumeno fazo v železniškem in avtobusnem prometu ostajajo v veljavi higienska priporočila in obvezna uporaba zaščitnih mask.

S ponedeljkom, 17. maja, je zaradi izboljšanja epidemiološke slike Slovenija prešla v rumeno fazo in v skladu z vladnim semaforjem o sproščanju ukrepov za zajezitev epidemije Covid-19, odprla vse srednje šole in fakultete.

Pouk v srednjih šolah poteka po modelu B, kar pomeni, da se vsi dijaki izobražujejo v šoli oziroma v vzgojno-izobraževalnem zavodu, prav tako lahko dijaki ves čas bivajo v dijaških domovih. Potrebno pa je upoštevati omejitve, ki so določene s priporočili oziroma se nanašajo na vzdrževanje higienskega režima ter izvajanje preventivnih ukrepov. Tudi na fakultetah in višjih strokovnih šolah je v celoti omogočena izvedba predavanj v živo.

V času veljave modela B šolskega pouka, pri vožnji z vlaki in avtobusi velja polna zasedenost vseh sedišč. Zaščitne maske na vlakih ostajajo obvezne.

Vir: gov.si

Nakup vozovnic

Nakup vozovnic lahko opravite pri blagajnah Avtobusne postaje Ljubljana (IJPP za avtobus ali vlak) ali v voznem redu na tej strani (za avtobus).

Več informacij in načrtovanje poti: INFO center na številki 1991

Najdi svojo povezavo