Srednjeveško mesto Kamnik

Živahno mestece v naročju Kamniško-Savinjskih Alp

Živahno mestece v naročju Kamniško-Savinjskih Alp ima bogato zgodovino in tradicijo. Skupaj z zeleno okolico kar kliče po nepozabnih doživetjih.

Simbol mesta Kamnik je Veronika – pol ženska pol kača iz zgodbe, ki jo poznajo že najmlajši. A Kamnik na vsakem koraku skriva veliko skrivnosti, ki preprosto čakajo, da jih odkrijete. Ste vedeli, da je bil nekoč v Kamniku najimenitnejšo in prvo glavno mesto Kranjske? In da je koval svoj lastni denar? Ali pa, da je bilo tu nekoč na prelomu iz 19. v 20. stoletje zdravilišče znano po vsej Avstro-Ogrski?

Sprehodite se skozi staro mestno jedro in odkrijte sledi, ki jih je v Kamniku pustila bogata zgodovina. Pri tem vam bodo z veseljem pomagali v točki TIC v centru Kamnika.

 

Hkrati pa vam okolica ponuja neizmerne užitke v naravi. Naj bo to na zelenih pašnikih Velike Planine, v dolini Kamniške Bistrice ali pa v Arboretumu Volčji Potok. Privoščite si lahko tudi sprostitev in si v Zdravilnem gaju Tunjice, v Slovenia Eco Resort ali v Termah Snovik naberete novih moči. Kamnik z okolico ponuja tudi številne možnosti za različne aktivnosti in kulinarične užitke.

Še več dogajanja pa na spletnih straneh Visit Kamnik, in na FB straneh Visit Kamnik ter Livin’ Kamnik.

Iz Avtobusne postaje Ljubljana vas v Kamnik popelje neposredna avtobusna linija iz številke 10 in 11.


Najdi svojo povezavo