Park Postojnska jama

Park Postojnska jama

Postojnska jama

Dobrodošli v najbolj atraktivni jami na svetu z veličastnimi kapniškimi skulpturami in pestrim živalskim svetom. Podajte se na nepozabno vožnjo s podzemnim vlakcem in doživite mogočen podzemni raj, ki so ga skozi milijone let oblikovale drobne kapljice.

Samo v Postojnski jami si lahko povsem od blizu ogledate najbolj dragocen briljant v kapniški obliki in spoznate čisto prave zmajeve mladičke. Postojnska jama, v kateri se prav tako kot na površju dvigajo gore, žuborijo reke in odpirajo ogromne dvorane, je izziv za raziskovalce in zibelka svetovne speleobiologije.

Predjamski grad

Le nekaj kilometrov od Postojnske jame kraški svet ponuja nepozabno doživetje v pravljičnem svetu vitezov. V 123 m visoki navpični steni je vklesan že več kot 800 let star neosvojljiv srednjeveški čudež.

Za največjim jamskim gradom na svetu je preplet skrivnih rovov, od koder je na roparske pohode odhajal vitez Erazem Predjamski. V Jami pod gradom, pa so svoje domovanje našli netopirji.

EXPO jama kras

Obiščite bogato interaktivno razstavo, ki vas bo vodila skozi izjemne dogodke in splet naključij, ki so v režiji narave ustvarili ta podzemni čudež.

Posebna pozornost je namenjena najmlajšim, ki jih skozi razstavo interaktivno vodita človeška ribica in hrošč drobnovratnik, preizkusijo pa se lahko tudi v vožnji čisto pravega jamskega vlakca.

V sklopu razstave Expo jama kras si brezplačno oglejte še dve dodatni razstavi: Življenje v milijardah let in Metulji sveta.

Vivarij

Postojnska jama nudi zavetje več kot 150 živalskim vrstam. Nekatere najbolj zanimive lahko spoznate čisto od blizu. Med njimi je glavna zvezda prav človeška ribica.

Vivarij se nahaja v Rovu novih podpisov, 50 metrov od vhoda v Postojnsko jamo. Sestavljata ga dva dela. Raziskovalni del, tako imenovani laboratorij, služi znanstvenemu delu in raziskovanju. Speleobiološka razstava v razstavnem delu pa obiskovalcem jame predstavi temeljne pojme krasoslovja in speleobiologije, posebnosti podzemeljskega okolja ter najznačilnejše predstavnike naših jamskih živali.

Popolno doživetje

Popolno doživetje Parka Postojnska jama v enem paketu.

Za nakup avtobusne vozovnice obiščite vozni red.

Urniki ogledov
Park Postojnska jamaPostojnska jamaPredjamski gradEXPO
Razstava Metuljev
Vivarij
junij11.00, 16.0011.00 - 18.0012.30 - 15.4511.30 - 15.45
julij - decemberurnik bo določen naknadno
Najdi svojo povezavo