Barka Ljubljanica

Barka Ljubljanica

Posebna ponudba za kupce, ki kupijo vstopnico pri blagajnah Avtobusne postaje Ljubljana

Za vsakega posameznika kozarec soka, za skupino nad 10 oseb  pa pijača po izbiri do 2 EUR.

Cenik

Barka Ljubljanica - cenik vstopnic
odrasli10,00 EUR
otroci 6-14 let5,00 EUR
otroci do 6 letbrezplačno

Pripravite se, da boste Ljubljano videli v povsem novi luči. Še lepšo in še bolj romantično kot ste jo poznali doslej – iz nove perspektive!

Barka Ljubljanica s svojim poslanstvom, ponudbo in pristopom, ter zgodbo, ki nastaja skupaj z vami, ponuja in se trudi zagotavljati maksimalne užitke plovbe po Ljubljanici.

Potek vožnje

Izlet z barko traja 45 minut. Najprej se peljemo z Brega proti toku mimo izliva Gradaščice v Ljubljanico ter Hradeckega mostu. Pogled se odpre na novo urejena nabrežja, do Špice, kjer se odcepi Gruberjev prekop. Pri Livadi in veslaškem klubu barka obrne nazaj v smeri toka Ljubljanice. Odpre se čudovit pogled na Grad, Prule, staro mestno jedro, Čevljarski most, Frančiškansko cerkev in Tromostovje ter Plečnikovo tržnico. Še posebej zanimiv je pogled na baročne hiše ter množico mostov, kot na primer Šentjakobski, Prulski, Mesarski, Žitni ter posebno zanimiv z vodne perspektive, Zmajski most.

Barka stoji pod spomenikom Ivana Hribarja, na naslovu Novi trg, Breg 2 (edina lesena barka na Ljubljanici).

Urnik voženj

Barka Ljubljanica
april10.00 - 19.00
maj - september10.00 - 21.00
oktober - november10.00 - 18.00
decemberpon. - čet.: 15.00 - 21.00
pet. - ned.: 11.00 - 21.00

Zaradi vremenskih razmer lahko pride do sprememb urnika. Ob slabem vremenu prosim pokličite kontaktno številko – 041 386 945

Najdi svojo povezavo