Blejski grad

Najstarejši grad v Sloveniji.

Obiščite Blejski grad in Blejsko jezero

Odhodi avtobusov rednih linij z Avtobusne postaje Ljubljana – vsako uro (v poletnih mesecih vsake pol ure).

  • Vstopnice za obisk gradu in avtobusne vozovnice so na voljo pri blagajnah AP Ljubljana, ki so odprte vse dni v letu, od zgodnjih jutranjih do poznih večernih ur.
  • Spletno vstopnico za obisk gradu lahko kupite spodaj ali v iskalniku voznega reda, hkrati z avtobusno vozovnico.

… po pisnih virih najstarejši grad na Slovenskem, prvič omenjen davnega leta 1011.

 

Na mogočni strmi skali, ki se dviga 130 m nad ledeniškim Blejskim jezerom, stoji simbol Bleda in Slovenije – Blejski grad. Podoba gradu nad jezerom z romantičnim otočkom in cerkvijo je tista blejska značilnost, ki je skozi stoletja postala prepoznavna doma in v svetu. Z razglednih teras gradu je izreden razgled na jezero z otokom, po deželi z Lescami in Radovljico na dlani ter po goratem svetu Karavank in Julijskih Alp.

Grajske stavbe na gradu so razvrščene okoli dvorišč v dveh nivojih. Nekdaj so bila ob spodnjem dvorišču gospodarska poslopja, ob zgornjem dvorišču pa stanovanjski prostori. Na zgornjem dvorišču je za obiskovalce odprta tudi kapela, zgrajena v 16. stoletju. Posvečena je škofoma sv. Albuinu in sv. Ingenuinu. Poslikana je z zanimivimi freskami. Ob oltarju sta upodobljena nemški cesar Henrik II in njegova žena Kunigunda. Grajsko obzidje je romansko, ostala poslopja so iz obdobja renesanse.

 

Spletna prodaja: vstopnice za obisk gradu (muzej, grajska tiskarna, grajska klet, kovačnica, viteška dvorana, vodnjak, galerija, restavracija, itn.)

Blejski grad
odrasli11,00 EUR
študenti7,00 EUR
otroci (do 14. leta)5,00 EUR

=) POSEBNA PONUDBA: Če pri blagajnah postaje kupite tako vstopnico za Blejski grad kot Blejski otok, vam pri obeh priznamo popust (paket MEGA BLED).

 

Bled z okolico in naravnimi lepotami je eno najlepših alpskih letovišč, značilno po blagem, zdravilnem podnebju in termalni jezerski vodi. Lepota gora odseva v jezerski gladini, sonce, mir in svež zrak vzbujajo izredno prijetne občutke obiskovalcev v vsakem letnem času in zagotavljajo idealne razmere za prijeten oddih ali dejavne počitnice. Z lepoto jih očara in prepriča, da se vedno radi vračajo.

 

Delovni čas
Blejski grad
1. november - 31. marec8.00 - 18.00
1. april - 14. junij8.00 - 20.00
15. junij - 15. september8.00 - 21.00
16. september - 31. oktober8.00 - 20.00


Blejski grad

Najdi svojo povezavo