Narodni muzej Slovenije – Muzejska in Metelkova

5,00 15,00 

Zatopite se v bogato zgodovino slovenskega prostora in spoznajte kulturno dediščino naroda na zgodovinsko pomembnih lokacijah.

Šifra: Ni na voljo Kategoriji: , Oznaka:

Opis

Najstarejša slovenska muzejska institucija

Narodni muzej Slovenije je najstarejša slovenska muzejska institucija – leta 2021 bo praznoval 200 letno obletnico.

Vstopnica omogoča obisk obeh lokacij – Muzejska in Metelkova.

Odpiralni čas je od 10:00 – 18:00.

Odpiralni čas ob torkih je od 10:00 – 20:00.

Boni veljajo 30 dni od nakupa.

Bone, ki jih prejmete ob nakupu natisnite in jih zamenjajte za vstopnice na blagajnah muzeja.

Muzejska

Številni predmeti, ki so na ogled, sodijo v sam vrh svetovne kulturne dediščine. Med njimi izstopajo najstarejša piščal na svetu iz jame Divje babe, najdbe z Ljubljanskega barja in iz Ljubljanice, situla z Vač, edina staroegipčanska mumija v Sloveniji, pozlačeni kip emonskega meščana, gradbeni napis iz Emone, zlat germanski nakit iz obdobja preseljevanja ljudstev in srednjeveške lesene pasti.

Metelkova

Narodni muzej Slovenije – Metelkova stoji v novem kulturnem središču Ljubljane, na muzejski ploščadi Metelkova, v sosedstvu Slovenskega etnografskega muzeja, Muzeja sodobne umetnosti Metelkova, Slovenske kinoteke in Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije. V dveh nadstropjih muzejske stavbe so prvič v tako velikem obsegu dobile svoj prostor Zgodovinske in umetnostne zbirke predmetov od 14. stoletja do danes, v pritličju pa so na ogled vedno aktualne priložnostne razstave.

Dodatne informacije

Starost

odrasli, učenci, dijaki, študenti, upokojenci, družine