Narodni muzej Slovenije – Muzejska ali Metelkova

3,00 10,00 

Zatopite se v bogato zgodovino slovenskega prostora in spoznajte kulturno dediščino naroda na zgodovinsko pomembnih lokacijah.

Šifra: Ni na voljo Kategoriji: , Oznaka:

Opis

Muzejska

Številni predmeti, ki so na ogled, sodijo v sam vrh svetovne kulturne dediščine. Med njimi izstopajo najstarejša piščal na svetu iz jame Divje babe, najdbe z Ljubljanskega barja in iz Ljubljanice, situla z Vač, edina staroegipčanska mumija v Sloveniji, pozlačeni kip emonskega meščana, gradbeni napis iz Emone, zlat germanski nakit iz obdobja preseljevanja ljudstev in srednjeveške lesene pasti.

 

Metelkova – prostor zgodovinskih in umetnostnih zbirk

Narodni muzej Slovenije – Metelkova stoji v novem kulturnem središču Ljubljane, na muzejski ploščadi Metelkova, v sosedstvu Slovenskega etnografskega muzeja, Muzeja sodobne umetnosti Metelkova, Slovenske kinoteke in Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije. V dveh nadstropjih muzejske stavbe so prvič v tako velikem obsegu dobile svoj prostor Zgodovinske in umetnostne zbirke predmetov od 14. stoletja do danes, v pritličju pa so na ogled vedno aktualne priložnostne razstave.

 

Voucher, ki ga prejmete po uspešno opravljenem spletnem nakupu natisnite in zamenjajte za vstopnico pri blagajni Narodnega muzeja Slovenije ter se prepustite užitkom ob ogledu. 

Za nakup avtobusne vozovnice obiščite vozni red.

Dodatne informacije

Starost

odrasli, učenci, dijaki, študenti, upokojenci, družine