Grad Snežnik

3,00 12,00 

Romantični Grad Snežnik na Notranjskem.

Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznaka:

Opis

Romantični grad Snežnik na Notranjskem je eden od dveh v Sloveniji z ohranjenimi avtentičnimi interjerji iz druge polovice 19. stoletja.

Sprehod skozi štiri grajske etaže nam pričara vzdušje izpred sto petdesetih let, saj so grajske sobe še vedno opremljene s pristnim pohištvom in drugo opremo iz druge polovice 19. stoletja. Saloni in spalnice knezov Hermana in Ulrika, kneginje Ane ter sobe za goste so urejeni prijetno in udobno, napolnjujejo jih številne historistične sedežne garniture s prvotnim oblazinjenjem in ornamentirane peči. Stene krasijo družinski portreti, stare fotografije in grafike. Posebnost je soba v egipčanskem slogu z začetka 20. stoletja. K domačemu vzdušju počitniškega bivališča so prispevali klavir, biljard in gledališki kotiček. Sčasoma se je v gradu nabralo precej lovskih trofej, tudi nagačeni medved, ki je na gradu že več kot sto let. Prostori v predzidju so namenjeni občasnim razstavam, v pritličju pa je poročna dvorana.

 

Ogledi se začnejo vsako polno uro. Sprejel vas bo grajski vodnik, saj so ogledi mogoči samo v njegovem spremstvu.

 

Voucher, ki ga prejmete po uspešno opravljenem spletnem nakupu natisnite in zamenjajte za vstopnico pri blagajni Grada Snežnik ter se prepustite užitkom ob ogledu. 

Za nakup avtobusne vozovnice obiščite vozni red.

Dodatne informacije

Starost

odrasli, učenci, dijaki, študenti, upokojenci, družine