S 1. julijem nove enotne družinske vikend vozovnice in vikend vozovnice s 75-odstotnim popustom

pon, 5. Jul 2021 | Novice

Ministrstvo za infrastrukturo s 1. julijem uvaja dve vozovnici, ki potnikom prinašata dodatne ugodnosti pri potovanju z medkrajevnim avtobusnim javnim potniškim prometom in domačim železniškim prometom.

Vikend vozovnica za družine in skupine potnikov

Vozovnica bo omogočala družinam oz. skupinam potnikov do 5 oz. do 10 oseb, med katerimi je vsaj en otrok v starosti do 14 let, neomejeno število potovanj z medkrajevnim avtobusom ali z vlakom ob sobotah, nedeljah in praznikih v obdobju štirih zaporednih dni.

Nakup vikend družinske vozovnice je mogoč na prodajnih mestih Avtobusne postaje Ljubljana (odprte vse dni v letu) ali na tej spleni strani v voznem redu.

Vikend popusti 75%

Potujoči bodo vse sobote, nedelje in praznike v obdobju od 1.7.2021 do 30. 6. 2022 lahko potovali s 75% popustom na vseh enotnih vozovnicah v medkrajevnem avtobusnem in domačem železniškem prometu.

Nakup vikend vozovnice s popustom je mogoč na prodajnih mestih Avtobusne postaje Ljubljana (odprte vse dni v letu) ali na tej spletni strani v voznem redu. Vozovnica se naloži na neimensko IJPP kartico (postaja omogoča tudi nakup vozovnic v klasični-listni obliki).

Dodatne informacije in odgovori na vaša vprašanja: Info center na številki 1991.

Ugodnosti, ki bodo v veljavi od 1. 7. 2021 do 30. 6. 2022 se uvajajo z namenom dodatne spodbude za ponovno oživitev javnega potniškega prometa po epidemiji COVID-19 kot ene najbolj trajnostnih oblik mobilnosti. Ministrstvo za infrastrukturo poziva vse potujoče, posebej pa družine in skupine, ki so pretežno vezane na potovanja z avtomobilom, da preizkusijo prednosti potovanja z javnim potniškim prometom pod posebno ugodnimi pogoji.

Glede na odziv potujoče javnosti se bo ministrstvo odločilo o trajni uvedbi popustov in ugodnosti.

Ob prodaji omenjenih produktov se na avtobusni postaji obračuna zadevno postajno storitev, v skladu s Cenikom storitev.

Za otroke do 6. leta starosti je prevoz brezplačen.

Vikend družinske in Vikend vozovnice s popustom ne omogočajo uporabe mestnih prometov.

Vse dodatne informacije so na voljo spodaj:

Vozovnice za družine – dodatne informacije

Vir: Arriva.si

Nakup vozovnic

Nakup vozovnic lahko opravite pri blagajnah Avtobusne postaje Ljubljana (priporočamo predhoden nakup ali rezervacijo) ali v voznem redu na tej strani.

Več informacij, rezervacij in načrtovanje poti: INFO center na številki 1991

Najdi svojo povezavo