Avtobusna postaja Ljubljana - tabla

Pogoji spletne prodaje

INFO center 1991
INFO center 1991
Pokliči 1991 za vse informacije o voznih redih, cenah vozovnic, za rezervacijo sedeža ...

Splošno

 1. Naslednji pogoji veljajo za nakup avtobusnih vozovnic, blaga in storitev na spletni strani www.ap-ljubljana.si.
 2. Avtobusna postaja Ljubljana d. d. (v nadaljevanju AP Ljubljana) uporabniku spletne prodaje (v nadaljevanju uporabnik) pred nakupom omogoča vpogled v relacije potovanj, možne odhode, prevoznike in cene ter v drugo blago in storitve.
 3. Uporabnik prejme račun za opravljen nakup in spletno vozovnico v elektronski obliki na e-naslov. Vse pošiljke so opremeljene z računom-dobavnico.
 4. Spletna prodaja je omogočena 24 ur na dan.
 5. Poleg teh pogojev spletni nakup določajo tudi Splošni pogoji poslovanja AP Ljubljana, vendar le, če iz naslednjih pogojev ni razvidno drugače.

 

Registracija in nakup

 1. Na spletni strani www.ap-ljubljana.si je mogoč nakup avtobusnih vozovnic za relacije iz Ljubljane (Avtobusna postaja Ljubljana) v izbrani kraj potovanja in drugega blaga ter storitev iz ponudbe AP Ljubljana. AP Ljubljana si pridržuje pravico, da določene ugodnosti in izredne avtobusne vozovnice prodaja le pri blagajnah AP Ljubljana in ne prek spleta.
 2. Predhodna registracija za nakup ni potrebna.
 3. Uporabnik lahko kupi vozovnico največ 30 koledarskih dni pred dnevom potovanja. Uporabniku sistem samodejno določi avtobusni sedež, ki ga ne more spreminjati.
 4. Po uspešnem zaključku spletnega nakupa uporabnik prejme na elektronski naslov račun o nakupu z vsemi podatki o nakupu in spletno vozovnico.

 

Plačilo, prevzem, dostava

 1. Nakupe na spletni strani AP Ljubljana je mogoče plačati s plačilnimi karticami Activa, Mastercard, Visa, Visa Electron, s čipno plačilno kartico Maestro in American Express.

 

Odgovornost, preklic, zamenjava

 1. AP Ljubljana ne nosi odgovornosti, če uporabnik zamudi odhod.
 2. AP Ljubljana ne odgovarja, če uporabnik vozovnico izgubi.
 3. Za zamenjavo in preklic avtobusnih vozovnic veljajo Splošni pogoji poslovanja AP Ljubljana. Avtobusne vozovnice, kupljene prek spletnega sistema, je mogoče preklicati ali zamenjati samo osebno pri blagajnah AP Ljubljana ob predložitvi vozovnice z vsemi pripadajočimi kuponi. Od nakupa vstopnic ni mogoče odstopiti. Odstop od nakupa blaga je mogoč v petnajstih dneh od dneva dobave v skladu z določbami Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot, Uradni list RS, št. 98/2004).

 

Varnost in zasebnost osebnih podatkov

 1. AP Ljubljana omogoča varnost nakupa. Na naših straneh zagotavljamo ustrezno zaščito pred nezaželenim zlorabam. Spletna prodaja poteka v varnem načinu protokola HTTPS, ki uporablja SSL (Secure Sockets Layer). Podatki so kodirani s 256-bitnim ključem, ki preprečuje, da bi kdo prestregel uporabnikove podatke.
 2. Vsi osebni podatki uporabnikov se shranjujejo v bazi podatkov AP Ljubljana, razen podatkov o plačilnih karticah. Podatki o karticah se obdelujejo v plačilnem sistemu BANKART in jih je pri ponovnem nakupu treba znova navesti. Za varovanje in obdelavo podatkov plačilnih kartic skrbi BANKART, ki omogoča popolnoma varne transakcije. Tako je onemogočena vsaka zloraba.
 3. Vsi podatki, ki jih uporabnik posreduje, bodo izključno v lasti AP Ljubljana. Varovani bodo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVPot, Uradni list RS, št. 98/2004) in ne bodo posredovani tretjim osebam, razen, ko to določa zakon. Uporabljeni bodo samo z uporabnikovim privoljenjem, in sicer tako, da AP Ljubljana zagotovi nemoten proces spletnega nakupa. Na željo uporabnikov se bodo uporabili tudi za posredovanje obvestil, ponudb in novosti.

 

Razno

 1. Vozovnica je veljavna samo v okviru na njej zapisanih podatkov: datum in ura potovanja, sedež ter prevoznik.
 2. Ob spletnem nakupu vozovnice s popustom je treba vozniku predložiti dokazilo o upravičenosti do popusta.
 3. Za vse pritožbe, preklic naročil, reklamacije in dodatne informacije v zvezi z naročanjem ter nakupom prek spleta sta uporabniku na voljo INFO center na telefonski številki 1991  in elektronski naslov narocanje@ap-ljubljana.si.
 4. Spletno vozovnico, ki jo uporabnik prejme po e-pošti, je potrebno natisniti in ob vstopu v avtobus izročiti vozniku.
 5. Vse cene so v EUR in vsebujejo DDV. Lahko se spremenijo brez predhodne napovedi.
 6. Navedene cene v spletni predprodaji vozovnic in blaga so nepreklicne in veljajo samo ob naročilu prek spleta.

 

Ljubljana, dne 19. 5. 2017

Marjan Kotar, direktor
Avtobusna postaja Ljubljana d. d.

Najdi svojo povezavo