Politika zasebnosti

Ker spoštujemo vašo pravico do zasebnosti, stremimo k najvišji stopnji varstva vaših osebnih podatkov. Pri nudenju naših storitev preko te spletne strani smo zavezani k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov, zlasti v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov.

Namen te Politike zasebnosti je, da vas seznanimo katere osebne podatke zbiramo, za katere namene bodo vaši osebni podatki pridobljeni in kako se bodo uporabljali ter kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas, in kako jih uveljavljati.

 

Kdo smo

Upravljalec vaših osebnih podatkov je Avtobusna postaja Ljubljana, d. d., Trg OF 4, 1000 Ljubljana, Slovenija (v nadaljevanju AP Ljubljana).

Spletna stran AP Ljubljana je www.ap-ljubljana.si

 

Katere osebne podatke zbiramo

Spletni nakup

Za uspešno obdelavo spletnega nakupa na www.ap-ljubljana.si, od vas ob zaključku nakupa zberemo naslednje osebne podatke:

  • ime in priimek
  • naslov
  • e-poštni naslov
  • telefonsko številko
  • IP številko
  • ID številko za DDV (pravne osebe)

Podatki se shranjujejo na strežniku do največ 1 leta in se ne posredujejo tretjim osebam.

 

Prijava na e-novice

Za občasno prejemanje e-poštnih sporočil, nam ob registraciji posredujete svoj e-poštni naslov in potrdite, da želite prejemati naš sporočila. Prejemanje takšnih sporočil lahko kadarkoli prekličete na spletni povezavi, ki jo najdete v vsakem takšnem e-poštnem sporočilu ” ODJAVA na E-NOVICE” ali nam pošljete e-pošto na narocanje@ap-ljubljana.si z zahtevo za izbris.

 

Piškotki

Kaj so piškotki

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotek nam nikakor ne omogoča dostopa do vašega računalnika ali kakršnihkoli podatkov o vas, razen podatkov, ki jih izberete, da jih želite deliti z nami.

 

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

 

Lastni in zunanji piškotki

Lastni oz. nujni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletne strani so že naloženi ob obisku strani, vsi ostali pa bodo naloženi, v kolikor bo uporabnik to izrecno dovolil. Lastni oz. nujni piškotki omogočajo identifikacijo uporabnikove seje in pravilen prikaz spletne strani, navigacijo po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Ker spletna stran brez njih ne more delovati pravilno, se za njihovo namestitev ne potrebuje vašega posebnega dovoljenja oz. dovoljenja uporabnika spletnega mesta.

Zunanje piškotke uporabljamo za analizo obiska spletne strani ter oglaševanje in marketing. Zunanji piškotki se v vaš brskalnik nikoli ne bodo naložili brez vašega izrecnega dovoljenja. Katere piškotke boste dovolilil, lahko kadarkoli spremenite v nastavitvah na spletni strani.

Več o piškotkih
Nastavitve piškotkov 

 

Vstavljene vsebine z drugih spletnih strani

Strani na www.ap-ljubljana.si lahko vsebujejo vstavljene vsebine (videi, slike, zemljevidi …). Vstavljene vsebine z drugih spletnih strani se obnašajo popolnoma enako, kot če bi uporabnik sam obiskal drugo stran.

Te druge spletne strani lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, sledenje in nadzorujejo vašo interakcijo z vstavljenimi vsebinami, vključno s sledenjem vaše interakcije z vstavljenimi vsebinami, za katere imate uporabniški račun in v katerega ste prijavljeni na drugi spletni strani.

 

Osebni podatki – uporaba

Osebne podatke, ki nam jih posredujete bomo uporabili:

  • za izpolnitev naših obveznosti, ki izhajajo iz vseh zavez ali pogodb, sklenjenih med vami in nami in da vam zagotovimo informacije, storitve ali blago, za katere ste nas prosili in o vseh spremembah v zvezi s tem;
  • da vam zagotovimo prejemanje obvestil in informacij, na katere ste se prijavili, vključno z informacijami o naših storitvah ali blagu, za podobne storitve ali blago, kot ste jih pri nas že naročili oziroma kupili;
  • za izpolnitev naših zakonskih obveznosti povezanih z izvajanjem dejavnosti;
  • za zaščito naših zakonitih interesov ter zaradi pravnih postopkov oziroma dokler so ti mogoči, pod pogojem, da vaši interesi in temeljne pravice ne prevladajo nad njimi.

Osebne podatke ne delimo z osebami zunaj družbe ali drugimi organizacijami in ali nepooblaščenimi osebami. Z zunanjimi sodelavci, s katerimi sodelujemo za potrebe nemotenega poslovanja (podizvajalci za sistemsko in tehnično obveščanje, razvoj in vzdrževanje spletne strani, na podlagi zakona pooblaščenimi osebami in pristojnimi državnimi organi, imamo sklenjene pogodbe v skladu z zakonodajo, našimi internimi pravili in postopki, in z ustreznimi varovalkami za varovanje osebnih podatkov. Zunanji sodelavci lahko vaše osebne podatke uporabijo le za s pogodbo določene namene in v skladu z našimi navodili.

 

Osebne podatke, ki jih zberemo od vas bomo uporabili:
  • za upravljanje našega spletnega mesta in za notranje operacije, vključno z odpravljanjem težav, analizo podatkov, testiranjem, raziskavami, statističnimi in raziskovalnimi nameni;
  • za izboljšave našega spletnega mesta, da bi zagotoviti, da je njena vsebina najučinkoviteje predstavljena za vas in za vaš računalnik;
  • da vam omogočimo, da sodelujete v interaktivnih funkcijah našega spletnega mesta, ko se odločite za to;
  • kot del naših prizadevanj, da bo naše spletno mesto varno;
  • za izmero ali razumevanje učinkovitosti oglaševanja;
  • da uporabnikom našega spletnega mesta predlagamo in priporočamo storitve, ki vas utegnejo zanimati.

Osebne podatke, ki jih prejmemo iz drugih virov bomo združili z osebnimi podatki, ki ste nam jih posredovali, in s podatki, ki jih zbiramo o vas. Te podatke in kombinirane podatke bomo uporabili le za zgoraj navedene namene.

 

Kdo uporablja vaše podatke

Vsi podatki, zbrani na podlagi zgoraj navedene pravne podlage, bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani in ne bodo posredovani tretjim osebam brez vaše privolitve.

V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebni podatki razkrivajo naslednjim uporabnikom podatkov:

  • administratorju in skrbniku spletne strani,
  • ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme.

 

Kako dolgo hranimo vaše podatke

Vaše podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani in nadalje uporabljeni, in sicer:

  • dnevniške datoteke spletnega strežnika se hranijo 12 mesecev;
  • vsi podatki v zvezi s poslovnim sodelovanjem se hranijo še 5 let po zaključku sodelovanja na podlagi sklenjene pogodbe oziroma če obstaja drugačen zakonski rok shranjevanja (npr. računovodski ali davčni podatki), je rok hrambe 10 let. V tem času je obdelava podatkov omejena.
  • vaši kontaktni podatki za namen neposrednega trženja se obdelujejo do vašega preklica oziroma največ do 10 let.

 

Kako varujemo vaše podatke

Upravljavec bo pridobljene podatke varoval v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov ter v skladu s svojimi notranjimi akti. Zagotovil bo ustrezno organizacijsko in tehnično varovanje. Upravljavec pridobljenih podatkov v nobenem primeru ne bo posredoval ali razkril tretjim osebam. AP Ljubljana izvaja ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za varstvo osebnih podatkov.

Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov, tj. po izpolnitvi namena, za katerega so bili podatki zbrani, se podatki uničijo oziroma izbrišejo.

 

Kje hranimo vaše osebne podatke

Osebni podatki, ki jih zberemo od vas, bodo obdelovani in hranjeni znotraj Evropskega gospodarskega prostora (“EEA”). V ZDA se posredujejo le, če delite svoje podatke preko socialnih omrežij (več o tem v poglavju »Deljenje osebnih podatkov preko socialnih omrežij «), ali če soglašate z namestitvijo piškotkov za spremljanje statistike (več o tem v poglavju »Piškotki«). Obdelovali jih bodo zaposleni, ki delajo z nami, tudi zunanji sodelavci oz. zaposleni, od naših zunanjih sodelavcev, ki imajo z nami sklenjeno ustrezno pogodbo ali jih zavezuje poklicna skrivnost. To vključuje osebje, ki se med drugim ukvarja z izpolnjevanjem pogodbenih obveznosti in zagotavljanjem podpornih storitev. S predložitvijo vaših osebnih podatkov se strinjate s tem prenosom, shranjevanjem ali obdelavo. Sprejeli bomo vse potrebne ukrepe, da zagotovimo, da se vaši podatki obravnavajo varno in v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov, veljavno zakonodajo in našimi internimi akti.

Prenos informacij prek interneta ni popolnoma varen. Čeprav bomo po svojih najboljših močeh zaščitili vaše osebne podatke, ne moremo zagotoviti varnosti prenosa vaših podatkov na spletno mesto mesimedical.com; vsak prenos je na lastno odgovornost. Ko bomo prejeli vaše podatke, pa bomo za preprečitev nepooblaščenega dostopa uporabili stroge postopke in varnostne funkcije.

 

Kakšne so vaše pravice

S pisno zahtevo, poslano na naslov: AVTOBUSNA postaja Ljubljana d. d., Trg OF 4, 1000 Ljubljana s pripisom »GDPR« ali na elektronski naslov narocanje@ap-ljubljana.si, lahko posameznik zahteva dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim ter zahteva prenos podatkov.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

 

Drugi dokumenti, ki urejajo varstvo osebnih podatkov na AP Ljubljana:

 

Marjan Kotar, 22. 5. 2019

Najdi svojo povezavo