Politika zasebnosti

Ker spoštujemo vašo pravico do zasebnosti, stremimo k najvišji stopnji varstva vaših osebnih podatkov. Pri nudenju naših storitev preko te spletne strani smo zavezani k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov, zlasti v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov.

Namen te Politike zasebnosti je, da vas seznanimo za katere namene bodo vaši osebni podatki pridobljeni in kako se bodo uporabljali ter kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas, in kako jih uveljavljati.

 

Kdo smo

Upravljalec vaših osebnih podatkov je Avtobusna postaja Ljubljana d. d., Trg OF 4, 1000 Ljubljana, Slovenija (v nadaljevanju AP Ljubljana).

Spletna stran AP Ljubljana je www.ap-ljubljana.si

 

Katere osebne podatke zbiramo

Spletni nakup

Za uspešno obdelavo spletnega nakupa na www.ap-ljubljana.si, od vas ob zaključku nakupa zberemo naslednje osebne podatke:

  • ime in priimek
  • naslov
  • e-poštni naslov
  • telefonsko številko
  • IP številko
  • ID številko za DDV (pravne osebe)

Podatki se shranjujejo na strežniku do največ 1 leta in se ne posredujejo tretjim osebam.

 

Prijava na e-novice

Za občasno prejemanje e-poštnih sporočil, nam ob registraciji posredujete svoj e-poštni naslov in potrdite, da želite prejemati naš sporočila. Prejemanje takšnih sporočil lahko kadarkoli prekličete na spletni povezavi, ki jo najdete v vsakem takšnem e-poštnem sporočilu ” ODJAVA na E-NOVICE” ali nam pošljete e-pošto na narocanje@ap-ljubljana.si z zahtevo za izbris.

 

Piškotki

Kaj so piškotki

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

 

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

 

Lastni in zunanji piškotki

Lastni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletne strani so že naloženi ob obisku strani, vsi ostali pa bodo naloženi, v kolikor bo uporabnik to izrecno dovolil. Lastni piškotki omogočajo identifikacijo uporabnikove seje in pravilen prikaz spletne strani.

Zunanje piškotke uporabljamo za analizo obiska spletne strani ter oglaševanje in marketing. Zunanji piškotki se v vaš brskalnik nikoli ne bodo naložili brez vašega izrecnega dovoljenja. Katere piškotke boste dovolilil, lahko kadarkoli spremenite v nastavitvah na spletni strani.

Več o piškotkih
Nastavitve piškotkov 

 

Vstavljene vsebine z drugih spletnih strani

Strani na www.ap-ljubljana.si lahko vsebujejo vstavljene vsebine (videi, slike, zemljevidi …). Vstavljene vsebine z drugih spletnih strani se obnašajo popolnoma enako, kot če bi uporabnik sam obiskal drugo stran.

Te druge spletne strani lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, sledenje in nadzorujejo vašo interakcijo z vstavljenimi vsebinami, vključno s sledenjem vaše interakcije z vstavljenimi vsebinami, za katere imate uporabniški račun in v katerega ste prijavljeni na drugi spletni strani.

 

Kdo uporablja vaše podatke

Vsi podatki, zbrani na podlagi zgoraj navedene pravne podlage, bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani in ne bodo posredovani tretjim osebam brez vaše privolitve.

V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebni podatki razkrivajo naslednjim uporabnikom podatkov:

  • administratorju in skrbniku spletne strani,
  • ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme.

 

Kako dolgo hranimo vaše podatke

Vaše podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani in nadalje uporabljeni, in sicer:

  • dnevniške datoteke spletnega strežnika se hranijo 12 mesecev;
  • vsi podatki v zvezi s poslovnim sodelovanjem se hranijo še 5 let po zaključku sodelovanja na podlagi sklenjene pogodbe oziroma če obstaja drugačen zakonski rok shranjevanja (npr. računovodski ali davčni podatki), je rok hrambe 10 let. V tem času je obdelava podatkov omejena.
  • vaši kontaktni podatki za namen neposrednega trženja se obdelujejo do vašega preklica oziroma največ do 10 let.

 

Kako varujemo vaše podatke

Upravljavec bo pridobljene podatke varoval v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov ter v skladu s svojimi notranjimi akti. Zagotovil bo ustrezno organizacijsko in tehnično varovanje. Upravljavec pridobljenih podatkov v nobenem primeru ne bo posredoval ali razkril tretjim osebam. AP Ljubljana izvaja ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za varstvo osebnih podatkov.

Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov, tj. po izpolnitvi namena, za katerega so bili podatki zbrani, se podatki uničijo oziroma izbrišejo.

 

Kakšne so vaše pravice

S pisno zahtevo, poslano na naslov: AVTOBUSNA postaja Ljubljana d. d., Trg OF 4, 1000 Ljubljana s pripisom »GDPR« ali na elektronski naslov narocanje@ap-ljubljana.si, lahko posameznik zahteva dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim ter zahteva prenos podatkov.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

 

Drugi dokumenti, ki urejajo varstvo osebnih podatkov na AP Ljubljana: