NOVO KONCESIJSKO OBDOBJE V JAVNEM POTNIŠKEM PROMETU

Novo koncesijsko obdobje

Od 1. julija 2024 velja novo koncesijsko obdobje izvajanja javnega linijskega potniškega prevoza v notranjem cestnem prometu.

Kakšne spremembe prinaša?

  • Standard dostopnosti* se poveča za do 20%, glede na predhodno obdobje. Potniki bodo tako imeli več izbire – več odhodov na obstoječih linijah in nove linije.
  • V prodaji za notranji javni potniški promet bodo na voljo izključno produkti integriranega javnega potniškega prometa (IJPP). Vozovnice IJPP omogočajo potovanja tako z avtobusom kot z vlakom. Vrste vozovnic in splošni cenik si lahko ogledate tukaj.
  • Fizični nakup vozovnic IJPP je v času odprtja prodajnih mest na avtobusni postaji mogoč izključno na teh prodajnih mestih. Z namenom razbremenitve voznikov in zagotavljanja večje varnosti potnikov, prodaja na avtobusu v tem času ni mogoča**.

Prodaja in novi vozni redi

Prodajna mesta avtobusne postaje v Ljubljani so odprta vse dni v letu, od ponedeljka do petka med 5:00 in 22:30, ob sobotah med 5:00 in 22:00, ter ob nedeljah in praznikih med 5:30 in 22:30.

Nekatere nove vozne rede, ki zajemajo povečan standard dostopnosti, si lahko ogledate v voznem redu, preko katerega boste kmalu lahko opravili tudi nakup vozovnic.

Dodatne informacije

Dodatne informacije glede sistema IJPP, cen vozovnic, potrdil o cenah in podobno lahko najdete na ostalih straneh te spletne strani, oziroma s klicem v INFO center avtobusne postaje Ljubljana, ki podaja informacije o javnem potniškem prometu v Republiki Sloveniji, na številki 1991 (plačljiva številka, na voljo le iz slovenskega omrežja).

Avtobusna postaja Ljubljana pozdravlja razvoj javnega avtobusnega potniškega prometa in se veseli sodelovanja z vsemi deležniki tudi v novem koncesijskem obdobju.

Potujemo z busom – ugodno, varno, udobno in okolju prijaznejše!

*Standard dostopnosti pomeni splošno shemo minimalnega števila voženj na liniji, ki jih je treba zagotoviti v določenem časovnem okviru, ob upoštevanju velikosti naselja, dejstva, da gre za naselje, kjer je sedež občine, in števila možnih potnikov v periodični migraciji.

**Cena vozovnice, kupljene na avtobusu, je lahko višja, saj se obračuna po dejansko prevoženih kilometrih.