V Nemčijo

Avtobusne povezave iz Ljubljane v Nemčijo (že od 18,99 EUR – Munchen, že od 33,99 EUR – Berlin, itd.):

  • Ljubljana München Ulm Stuttgart Pforzheim Karslruhe Mannheim Frankfurt
  • Ljubljana München Ulm Stuttgart Pforzheim Karlsruhe Mannheim Frankfurt Bonn Köln Düsseldorf Duisburg Essen Dortmund
  • Ljubljana Berlin
  • Ljubljana München Ulm Stuttgart Karslruhe Mannheim Frankfurt
  • Ljubljana Rosenheim München Augsburg Ulm Kirchheim/Teck Stuttgart Heilbronn Mannheim Frankfurt Köln Duisburg Essen Bochum Dortmund Bielefeld Hannover Hamburg
  • Ljubljana Rosenheim München Memmignen Wangen im Allgäu Lindau
  • Ljubljana Rosenheim München Augsburg Ulm Stuttgart Pforzheim Karlsruhe Mannheim Frankfurt
  • Ljubljana München Ulm Stuttgart Pforzheim Karlsruhe Mannheim Frankfurt
  • Ljubljana Bonn Köln Düsseldorf Duisburg Essen Dortmund

Še več povezav, s prestopanjem je na voljo s prevoznikom Flixbus. Vozovnice za vse linije vseh avtobusnih prevoznikov lahko kupite pri blagajnah AP Ljubljana ali rezervirate s klicem na številko 1991 – Info center Avtobusne postaje Ljubljana.

 

 

Iz Ljubljane v Nemčijo – največ potnikov potuje v spodnja tri nemška mesta:

München je glavno in najbolj naseljeno mesto druge največje Zvezne dežele Bavarske in s približno 1,5 milijona prebivalcev tretje največje mesto Nemčije za Berlinom in Hamburgom ter dvanajsto največje mesto v Evropski uniji. Metropolitansko območje ima šest milijonov prebivalcev (2015). Stoji ob bregovih reke Isar (pritok Donave), severno od bavarskih Alp, je sedež bavarske upravne regije Zgornja Bavarska, medtem ko je najbolj gosto poseljena občina v Nemčiji (4500 prebivalcev na km²). München je drugo največje mesto na bavarskem narečnem območju za avstrijsko prestolnico Dunaj. (vir: wikipedia)

Nürnberg je mesto ob reki Pegnitz in kanalu Ren–Majna–Donava v nemški deželi Bavarski v upravnem območju Srednja Frankovska, približno 170 km severno od Münchna. Je drugo največje mesto na Bavarskem (za Münchnom) in največji v Frankovski (nemško Franken). Ima 509.975 prebivalcev (december 2015), kar ga uvršča med 14 največjih mest Nemčije. Mestno območje vključuje tudi Fürth, Erlangen in Schwabach (skupaj 763.854 prebivalcev). Evropsko metropolitansko območje Nürnberg ima okoli 3,5 milijona prebivalcev. (vir: wikipedia)

Stuttgart [štútgart] je glavno mesto južnonemške zvezne dežele Baden-Württemberg. Po podatkih iz leta 2012 ima 597.939 prebivalcev, mesto z okolico pa ima 2,7 milijone prebivalcev. (vir: wikipedia)

Najdi svojo povezavo