V Makedonijo

Avtobusne povezave iz Ljubljane v Makedonijo:

  • Ljubljana  Kumanovo  Skopje  Tetovo  Gostivar  Debar  Struga
  • Ljubljana  Kumanovo  Skopje  Kičevo  Struga
  • Ljubljana  Kumanovo  Skopje  Tetovo  Gostivar  Kičevo  Debar Struga

Vozovnice za vse linije vseh avtobusnih prevoznikov lahko kupite pri blagajnah AP Ljubljana ali rezervirate s klicem na številko 1991 – Info center Avtobusne postaje Ljubljana.

 

Iz Ljubljane v Makedonijo – največ potnikov potuje v spodnja tri makedonska mesta:

Skopje (makedonsko Скопје) je glavno mesto republike Makedonije. Je politično, ekonomsko in kulturno središče Makedonije in glavni center kovinsko-predelovalne, kemijske, lesne, tekstilne in kožne industrije. Skopje leži v skopski kotlini, na obeh bregovih reke Vardar, ki teče iz zahoda na vzhod skozi kotlino. Pritoki Treska, Pčinja, Markova Reka, Lepenec in Kadina Reka se vlivajo v Vardar v skopski kotlini. Kotlina je obkrožena s hribi: Vodno, Karadžica, Osoj, Žeden i Skopska Crna Gora. (vir: wikipedia)

Debar je mesto na zahodnem delu Makedonije, v bližini meje z Albanijo. Leži med gorami Dešat, Stogovo in Jablanica. Dokumenti, datirani okoli 2. stoletja našega štetja, omenjajo kraj »Deborus«, kar nakazuje možnost obstoja mesta pred skoraj 2000 leti. V bližini mesta leži Debarsko jezero, katerega voda naj bi imela zdravilne učinke. (vir: wikipedia)

Struga je mesto v skrajnem jugozahodnem delu republike Makedonije v bližini Ohridskega jezera. Mesto je zgrajeno na obeh bregovih reke Črni Drim (Crni Drim). V okolici mesta je veliko sadovnjakov, vinogradov in njiv s povrtninami. Zaledje mesta predstavljata planini Jablanica in Karaorman z gozdovi, potoki, ledeniškimi jezeri, vasmi in zgodovinskimi spomeniki. Kraji v okolici Struge so turistično zanimivi. Bližina Ohridskega jezera daje temu mestu svoj pečat. Tu se vsako leto organizira mednarodna kulturna manifestacija Struški večeri poezije. (vir: wikipedia)

Najdi svojo povezavo