Italija

INFO center 1991
INFO center 1991
Pokliči 1991 za vse informacije o voznih redih, cenah vozovnic, za rezervacijo sedeža ...

Avtobusne povezave iz Ljubljane v Italijo (že od 5 EUR – Trst, že od 10 EUR – Benetke, itd.):

Vozovnice lahko kupite na blagajnah Avtobusne Postaje Ljubljana ali jih rezervirate s klicem na INFO center 1991.

Informacije glede COVID-19

Za več informacij obiščite re-open EU (europa.eu)

Iz Ljubljane v Italijo – največ potnikov potuje v spodnja tri italijanska mesta:

Tŕst (italijansko Trieste, nemško Triest) je mesto v severovzhodni Italiji ob Tržaškem zalivu, blizu slovenske meje ter sedež dežele Furlanija-Julijska krajina in Tržaške pokrajine. Iz rimske dobe je v mestu in okolici veliko ostankov, na primer dobro ohranjeno gledališče v središču. Na griču Svetega Justa so ob gradu ostanki civilne bazilike in druge izkopanine iz rimske dobe in prvih časov krščanstva, na katerih je bila zgrajena sedanja cerkev. V zadnjih letih je bil delno obnovljen stari predel mesta. Pri tem so bila odkrita obsežna arheološka najdišča, ki jih še raziskujejo. V tako imenovani Terezijanski četrti (zgrajena je bila za časa cesarice Marije Terezije z bonifikacijo tamkajšnjih solin) stojijo arhitektonsko zanimiva poslopja, večinoma iz 19. stoletja]]: Tergesteo, Palazzo Carciotti, Glavna Pošta, Palača Gopčevič, Vojaška Bolnica in druge. (vir: wikipedia) Avtobusna linija iz Ljubljane v Italijo z največ odhodi.

Benétke (italijansko Venezia [venècja], beneško Venesia) so glavno mesto italijanske dežele Benečije (italijansko Veneto). Svetovno znano obmorsko mesto kanalov in mostov se razteza prek številnih majhnih otokov v močvirni morski plitvini (laguni) na zahodni obali severnega dela Jadranskega morja. Laguna obsega obalo od ustja rek Pada na jugu in Piave na severu. Mesto šteje okoli 318.000 prebivalcev. Benetke so zgrajene na arhipelagu 117 otokov, ki oblikujejo 177 kanalov v plitvi laguni, in so povezani s 409 mostovi. V starem centru imajo kanali vlogo cest in je skoraj edina oblika prevoza po vodi ali peš. Benetke so največje urbano območje v Evropi brez avtomobila in edinstven primer mesta v Evropi, ki je ostalo tudi v 21. stoletju v precejšnji meri delujoče povsem brez avtomobilskega prometa. (vir: wikipedia)

Padova (beneško Padoa) je mesto na severovzhodu Italije v deželi Benečiji. Je sedež istoimenske pokrajine in z 212.500 prebivalci ekonomsko in prometno središče območja. Leži ob reki Bacchiglione, približno 40 km zahodno od Benetk. (vir: wikipedia)

Najdi svojo povezavo