Hrvaška

INFO center 1991
INFO center 1991
Pokliči 1991 za vse informacije o voznih redih, cenah vozovnic, za rezervacijo sedeža ...

Avtobusne povezave iz Ljubljane na Hrvaško:

Vozovnice lahko kupite na blagajnah Avtobusne Postaje Ljubljana ali jih rezervirate s klicem na INFO center 1991.

Informacije glede COVID-19

Za več informacij obiščite re-open EU (europa.eu)

Iz Ljubljane na Hrvaško – največ potnikov potuje v spodnja tri  hrvaška mesta:

Zagreb (hrvaško Zagreb) je glavno mesto Republike Hrvaške in središče istoimenske županije. Pod goro Medvednico leži na 120  m nadmorske višine na jugozahodnem delu Panonske nižine, na severnem bregu reke Save, del mesta pa se je razširil tudi na južni breg reke. Zagreb leži ob glavni kopenski magistrali med Srednjo Evropo in Malo Azijo, prav tako pa tudi ob enem od najlažjih dovozov iz Panonske nižine do Jadranskega morja.

Podnebje je celinsko, povprečna poletna temperatura je 20 °C, zimska pa 1 °C. (vir: wikipedia)

Reka [réka] (hrvaško Rijeka, italijansko Fiume, arhaično nemško St. Veit am Pflaum, Sankt Veit am Fluß) je tretje največje mesto na Hrvaškem in največje pristanišče v državi. Leži ob Kvarnerskem zalivu na severni obali Jadranskega morja. Reka je sedež Primorsko-goranske županije in hkrati tudi sedež neformalne hrvaške pokrajine Kvarner. Leta 2001 je mesto imelo 144.000 prebivalcev.

V krajevnem reškem narečju in delu sosednih hrvaških narečjih je mesto izpričano pod imenom Rika, v sosednjih hrvaških narečjih pa Reka. Prebivalci mesta Reka in okolice pripadajo čakavski narečni skupini, eni od treh največjih različic sicer enotnega hrvaškega jezika. (vir: wikipedia)

Pulj (hrvaško Pula, italijansko Pola) je mesto na Hrvaškem, največje mesto Istrske županije. Leži na jugu istrskega polotoka v dobro zaščitenem zalivu. Pulj je znan po svojem blagem podnebju, mirnem morju in lepi naravi. Mesto ima dolgo tradicijo vinarstva, ribištva, tranzitne luke, ladjedelništva in turizma. Pulj je administrativno središče Istre že od rimskih časov. Mesto je poznano po dokaj ohranjenih rimskih zgradbah, od katerih je najbolj znan amfiteater Arena iz prvega stoletja, ki je šesti po velikosti na svetu in eden najbolje ohranjenih. (vir: wikipedia)

Najdi svojo povezavo