Bosna in Hercegovina

INFO center 1991
INFO center 1991
Pokliči 1991 za vse informacije o voznih redih, cenah vozovnic, za rezervacijo sedeža ...

Avtobusne povezave iz Ljubljane v Bosno in Hercegovino:

Vozovnice lahko kupite na blagajnah Avtobusne Postaje Ljubljana ali jih rezervirate s klicem na INFO center 1991.

Iz Ljubljane v Bosno in Hercegovino – največ potnikov potuje v spodnja tri bosanska mesta:

Banjaluka ali Banja Luka (srbsko Бања Лука ali Бањалука, hr: Banja Luka) je z 250.000 prebivalci drugo največje mesto v Bosni in Hercegovini. Banjaluka je tudi prestolnica entitete Republike srbske in največje mesto Bosanske Krajine. Mesto leži na bregovih reke Vrbas, na kraju, kjer že izgublja lastnosti gorske reke in se nato po ravnini vije do izliva v reko Savo. Mesto je politično, kulturno in gospodarsko središče bosanskih Srbov, ki v mestu danes predstavljajo 90 % prebivalstva. V bližini se nahaja Mednarodno letališče Banja Luka. V mestu imata sedež Univerza v Banja Luki in Skupščina Republike srbske. (vir: wikipedia)

Sarajevo (cirilica Сарајево) je največje in glavno mesto Bosne in Hercegovine in eno od najpomembnejših mest na Balkanu. Ob popisu leta 1991 je mesto imelo 416.000 prebivalcev (527.000 z okoliškimi občinami). Danes Sarajevo postaja sodobna evropska prestolnica. Je del kantona Sarajevo, enega od desetih kantonov BiH. V njem so številne pomembne stare zgradbe, kot je mošeja Gazi Husrev-bega in sarajevska katedrala. Poleti v mestu priredijo vsakoletni Sarajevski filmski festival, čez leto pa Baščaršijske noči, Sarajevski zimski festival, Sarajevski festival jazza, ter Sarajevski modni teden. (vir: wikipedia)

Bijeljina je mesto, središče istoimenske občine v severovzhodni Bosni in Hercegovini. Občina šteje po preliminarnih podatkih iz leta 2013 114.663 prebivalcev (mesto 45.291 prebivalcev), površine 734 km². Mesto je tudi gospodarsko, kulturno in zgodovinsko središče Semberije. Zaradi svoje lege, je mesto Bijeljina eden izmed centrov za proizvodnjo in predelavo hrane v Bosni in Hercegovini. V geološkem smislu je ravninska Semberija bila v preteklosti del Panonskega morja (Paratetis), ki je trajalo od začetka miocena okoli 30 milijonov let in je presahnilo v času ledenih dob. Današnji izgled ravnine je rezultat erozije v toku ledenih dob in še posebej rečnih naplavin.  (vir: wikipedia)

Najdi svojo povezavo