Avstrija

INFO center 1991
INFO center 1991
Pokliči 1991 za vse informacije o voznih redih, cenah vozovnic, za rezervacijo sedeža ...

Avtobusne povezave iz Ljubljane v Avstrijo:

Vozovnice lahko kupite na blagajnah Avtobusne Postaje Ljubljana ali jih rezervirate s klicem na INFO center 1991.

Informacije glede COVID-19

Za več informacij obiščite re-open EU (europa.eu)

Iz Ljubljane v Avstrijo – največ potnikov potuje v spodnja tri avstrijska mesta:

Celôvec (nemško Klagenfurt, od 25. oktobra 2007 Celôvec ób Vŕbskem jézeru (Klagenfurt am Wörthersee) je glavno mesto avstrijske zvezne dežele Koroške. Trenutno število prebivalcev je približno 100.000. Celovec je razširjena izletniška točka z gorami južno in severno. Ob robu mesta leži veliko parkov in vrsta 23 gradov. Poleti mesto gosti festival »Altstadtzauber« (»Čarobnost starega mesta«). Velja si ogledati stari del mesta s središčem »Stari trg« in zmajev vodnjak na »Novem trgu«. Na zahodu se mesto razteza skoraj do Vrbskega jezera, enega od najtoplejših alpskih jezer. Celovec ima univerzo in letališče. Mesto je tudi sedež dvojezične nemško-slovenske krške škofije. Celovec je zgodovinsko, kulturno in politično središče Slovencev na Koroškem in je bilo vseslovensko kulturno središče sredi 19. stoletja. Še danes imajo vse slovenske osrednje organizacije Koroških Slovencev svoj sedež v Celovcu. (vir: wikipedia)

Dunaj (nemško Wien) je glavno in največje avstrijsko mesto; zvezna dežela Dunaj sicer leži v celoti znotraj zvezne dežele Spodnja Avstrija. Ima približno 1.794 milijona (2.6 milijona znotraj velemestnega območja, skoraj tretjino avstrijskega prebivalstva), in je kulturno, gospodarsko in politično središče Avstrije. Po številu prebivalcev znotraj mestnih meja je na sedmem mestu v Evropski uniji. Do začetka 20. stoletja je bil največje nemško govoreče mesto in je do razpada Avstro-Ogrske po koncu prve svetovne vojne imel 2 milijona prebivalcev. Danes za Berlinom zaseda drugo mesto med nemško govorečimi mesti. Mesto leži v vzhodnem delu Avstrije, v bližini meja s Češko, Slovaško in Madžarsko. Skupaj z bližnjo Bratislavo Dunaj tvori metropolitansko območje z okoli 3 milijoni prebivalci. Leta 2001 je bilo mestno jedro Dunaja uvrščeno na Unescov seznam svetovne dediščine. (vir: wikipedia)

Grádec (nemško Graz) je glavno mesto avstrijske zvezne dežele Štajerske ob reki Muri. Mesto je drugo največje mesto v Avstriji s približno 269.997 (01. 01. 2014) prebivalci. Južno od mesta leži letališče Gradec. (vir: wikipedia)

Najdi svojo povezavo