Ljubljana – Zagreb

sre, 27. Feb 2019 | Novice

Do 25 avtobusnih linij Ljubljana – Zagreb na dan

Z Avtobusne postaje Ljubljana vas moderni avtobusi na hitrih linijah do 25-krat na dan odpeljejo v Zagreb. Avtobusi v večini ponujajo brezplačno uporabo WiFi omrežja, uporabo WC-ja, imajo električne polnilnice za polnjenje elektronskih naprav, itn.

Avtobusna linija Ljubljana – Zagreb je ena od najbolj priljubljenih linij z ljubljanske avtobusne postaje. V Zagreb, sploh v poletnem času, lahko potujete praktično vsako uro. Prevoz pa v večini primerov traja le dobri dve uri – podobno kot z osebnim avtomobilom.

Najcenejše avtobusne vozovnice hitrih linij stanejo od 7 EUR v eno smer.

Vse avtobusne vozovnice vseh avtobusnih prevoznikov (Flixbus, Črnja tours, Croatia Bus, Arriva, itn.), ki vozijo iz Ljubljane v Zagreb lahko kupite pri blagajnah Avtobusne postaje Ljubljana (nekatere tudi prek iskalnika voznega reda) ali jih rezervirate s klicem na številko 1991 – Info center. Blagajne ljubljanske avtobusne postaje so odprte vse dni v tednu, od zgodnjih jutranjih do poznih večernih ur. Postrežemo vas z nasmehom.

 

Izmed vseh hrvaških linij je linija v Zagreb med potniki najbolj priljubljena:

Zagreb (hrvaško Zagreb) je glavno mesto Republike Hrvaške in središče istoimenske županije. Pod goro Medvednico leži na 120  m nadmorske višine na jugozahodnem delu Panonske nižine, na severnem bregu reke Save, del mesta pa se je razširil tudi na južni breg reke. Zagreb leži ob glavni kopenski magistrali med Srednjo Evropo in Malo Azijo, prav tako pa tudi ob enem od najlažjih dovozov iz Panonske nižine do Jadranskega morja. Po številu prebivalcev je Zagreb največje mesto na Hrvaškem in edino, v katerega širšem urbanem območju živi preko milijon prebivalcev. Po popisu iz leta 2001 ima ožje mesto 779.145 prebivalcev, od takrat pa se je po uradni oceni število povečalo na 784.900. Širše urbano območje, ki vključuje naselja Dugo Selo, Samobor, Velika Gorica in Zaprešić, ima po popisu 1.088.841 prebivalcev. (vir: wikipedia)

mesto linije Ljubljana - Zagreb

Najdi svojo povezavo