Ljubljana – Trst

čet, 28. Feb 2019 | Novice

Do 15 avtobusnih linij Ljubljana – Trst na dan

Z Avtobusne postaje Ljubljana vas moderni avtobusi na hitrih linijah do 15-krat na dan odpeljejo v Trst. Avtobusi v večini ponujajo brezplačno uporabo WiFi omrežja, uporabo WC-ja, imajo električne polnilnice za polnjenje elektronskih naprav, itn.

Avtobusna linija Ljubljana – Trst je ena od najbolj priljubljenih linij z ljubljanske avtobusne postaje. V Trst, sploh v poletnem času, lahko potujete praktično vsako uro. Prevoz pa v večini primerov traja le dobro uro in pol – podobno kot z osebnim avtomobilom.

Najcenejše avtobusne vozovnice hitrih linij stanejo od 5 EUR v eno smer.

Vse avtobusne vozovnice vseh avtobusnih prevoznikov (Flixbus, Črnja tours, Croatia Bus, Arriva, itn.), ki vozijo iz Ljubljane v Trst lahko kupite pri blagajnah Avtobusne postaje Ljubljana (nekatere tudi prek iskalnika voznega reda) ali jih rezervirate s klicem na številko 1991 – Info center. Blagajne ljubljanske avtobusne postaje so odprte vse dni v tednu, od zgodnjih jutranjih do poznih večernih ur.

 

Izmed vseh italijanskih linij je linija v Trst med potniki najbolj priljubljena:

Tŕst (italijansko Trieste, nemško Triest) je mesto v severovzhodni Italiji ob Tržaškem zalivu, blizu slovenske meje ter sedež dežele Furlanija-Julijska krajina in Tržaške pokrajine. Po podatkih iz leta 2001 ima 207.069 prebivalcev. Trst se nahaja severno od Istrskega polotoka, med Jadranskim morjem in obronki Kraške planote. Iz rimske dobe je v mestu in okolici veliko ostankov, na primer dobro ohranjeno gledališče v središču. Na griču Svetega Justa so ob gradu ostanki civilne bazilike in druge izkopanine iz rimske dobe in prvih časov krščanstva, na katerih je bila zgrajena sedanja cerkev. V zadnjih letih je bil delno obnovljen stari predel mesta. Pri tem so bila odkrita obsežna arheološka najdišča, ki jih še raziskujejo. V Trstu je osrednji sedež Slovenskega raziskovalnega inštituta. Kot posebno tehnično zanimivost velja omeniti tudi Openski tramvaj, ki povezuje Oberdankov trg (Piazza Oberdan) v centru Trsta in Opčine. (vir: wikipedia)

mesto linije Ljubljana - Trst

Najdi svojo povezavo