Ljubljana – Munchen

pon, 4. Mar 2019 | Novice

Do 15 avtobusnih linij Ljubljana – Munchen na dan

Z Avtobusne postaje Ljubljana vas moderni avtobusi na hitrih linijah do 15-krat na dan odpeljejo v Munchen. Avtobusi v večini ponujajo brezplačno uporabo WiFi omrežja, uporabo WC-ja, imajo električne polnilnice za polnjenje elektronskih naprav, itn.

Avtobusna linija Ljubljana – Munchen je ena od najbolj priljubljenih linij z ljubljanske avtobusne postaje. V Munchen, sploh v poletnem času, lahko potujete praktično vsako uro. Prevoz pa v večini primerov traja le dobrih pet ur in pol – podobno kot z osebnim avtomobilom.

Najcenejše avtobusne vozovnice hitrih linij stanejo od 19 EUR v eno smer.

Vse avtobusne vozovnice vseh avtobusnih prevoznikov (Flixbus, Črnja tours, Croatia Bus, Arriva, itn.), ki vozijo iz Ljubljane v Munchen lahko kupite pri blagajnah Avtobusne postaje Ljubljana (nekatere tudi prek iskalnika voznega reda) ali jih rezervirate s klicem na številko 1991 – Info center. Blagajne ljubljanske avtobusne postaje so odprte vse dni v tednu, od zgodnjih jutranjih do poznih večernih ur.

 

Izmed vseh linij v Nemčijo je linija v Munchen med potniki najbolj priljubljena:

München je glavno in najbolj naseljeno mesto druge največje Zvezne dežele Bavarske in s približno 1,5 milijona prebivalcev tretje največje mesto Nemčije za Berlinom in Hamburgom ter dvanajsto največje mesto v Evropski uniji. Metropolitansko območje ima šest milijonov prebivalcev (2015). Stoji ob bregovih reke Isar (pritok Donave), severno od bavarskih Alp, je sedež bavarske upravne regije Zgornja Bavarska, medtem ko je najbolj gosto poseljena občina v Nemčiji (4500 prebivalcev na km²). München je drugo največje mesto na bavarskem narečnem območju za avstrijsko prestolnico Dunaj. (vir: wikipedia)

Zvezna republika Nemčija (nemško Bundesrepublik Deutschland) je ena od vodilnih svetovnih industrijskih držav, umeščena na sredo Evrope. Na severu meji na Severno morje, Dansko in Baltsko morje, na vzhodu na Poljsko in Češko, na jugu na Avstrijo in Švico, ter na zahodu na Francijo, Luksemburg, Belgijo in Nizozemsko. Skupna kopenska meja s sosednjimi državami meri 3621 km. Nemčija je ena izmed ustanovnih članic Evropske unije.(vir: wikipedia)

mesto linije Ljubljana - Munchen

Najdi svojo povezavo