Ljubljana – Dunaj

pet, 15. Mar 2019 | Novice

Do 6 avtobusnih linij Ljubljana – Dunaj na dan

 

Z Avtobusne postaje Ljubljana vas moderni avtobusi na hitrih linijah do 6-krat na dan odpeljejo na Dunaj. Avtobusi v večini ponujajo brezplačno uporabo WiFi omrežja, uporabo WC-ja, imajo električne polnilnice za polnjenje elektronskih naprav, itn.

Avtobusna linija Ljubljana – Dunaj je ena od najbolj priljubljenih linij z ljubljanske avtobusne postaje. Prevoz v večini primerov traja le pet ur  – podobno kot z osebnim avtomobilom.

Najcenejše avtobusne vozovnice hitrih linij stanejo od 23 EUR v eno smer.

Vse avtobusne vozovnice vseh avtobusnih prevoznikov (Flixbus, Črnja tours, Croatia Bus, Arriva, itn.), ki izvajajo mednarodne linije iz Ljubljane lahko kupite pri blagajnah Avtobusne postaje Ljubljana (nekatere tudi prek iskalnika voznega reda) ali jih rezervirate s klicem na številko 1991 – Info center. Blagajne ljubljanske avtobusne postaje so odprte vse dni v tednu, od zgodnjih jutranjih do poznih večernih ur.

 

Izmed vseh linij v Avstrijo je linija Ljubljana – Dunaj med potniki najbolj priljubljena:

Dunaj (nemško Wien) je glavno in največje avstrijsko mesto, in ena izmed avstrijskih zveznih dežel; zvezna dežela Dunaj sicer leži v celoti znotraj zvezne dežele Spodnja Avstrija. Dunaj je tudi najpomembnejše avstrijsko mesto. Ima približno 1.794 milijona (2.6 milijona znotraj velemestnega območja, skoraj tretjino avstrijskega prebivalstva), in je kulturno, gospodarsko in politično središče Avstrije. Po številu prebivalcev znotraj mestnih meja je na sedmem mestu v Evropski uniji. (vir: wikipedia)

Republika Avstrija (nemško Republik Österreich) je srednjeevropska zvezna republika in celinska država s približno 8,5 milijona prebivalcev. Avstrija meji na Lihtenštajn in Švico na zahodu, Italijo in Slovenijo na jugu, Madžarsko in Slovaško na vzhodu ter Nemčijo in Češko na severu. Ozemlje Avstrije pokriva 83.879 km²; na njem prevladuje alpsko podnebje, prisotno pa je tudi celinsko podnebje. Avstrijsko površje je zelo gorato, saj večino države pripada Alpam; le 32 % ozemlja države leži pod 500 m, najvišji vrh pa je Veliki Klek (Großglockner) z 3.798 m n. m.

avtobusna linija na Dunaj

 

Najdi svojo povezavo