Ljubljana – Benetke

pet, 1. Mar 2019 | Novice

Do 10 avtobusnih linij Ljubljana – Benetke na dan

Z Avtobusne postaje Ljubljana vas moderni avtobusi na hitrih linijah do 10-krat na dan odpeljejo v Benetke. Avtobusi v večini ponujajo brezplačno uporabo WiFi omrežja, uporabo WC-ja, imajo električne polnilnice za polnjenje elektronskih naprav, itn.

Avtobusna linija Ljubljana – Benetke je ena od najbolj priljubljenih linij z ljubljanske avtobusne postaje. V Benetke, sploh v poletnem času, lahko potujete praktično vsako uro. Prevoz pa v večini primerov traja le dobre tri ure in pol – podobno kot z osebnim avtomobilom.

Najcenejše avtobusne vozovnice hitrih linij stanejo od 12 EUR v eno smer.

Vse avtobusne vozovnice vseh avtobusnih prevoznikov (Flixbus, Črnja tours, Croatia Bus, Arriva, itn.), ki vozijo iz Ljubljane v Benetke lahko kupite pri blagajnah Avtobusne postaje Ljubljana (nekatere tudi prek iskalnika voznega reda) ali jih rezervirate s klicem na številko 1991 – Info center. Blagajne ljubljanske avtobusne postaje so odprte vse dni v tednu, od zgodnjih jutranjih do poznih večernih ur.

 

Izmed vseh linij v Italijo je linija v Benetke najbolj priljubljena med tujimi potniki:

Benétke (italijansko Venezia [venècja], beneško Venesia) so glavno mesto italijanske dežele Benečije (italijansko Veneto). Svetovno znano obmorsko mesto kanalov in mostov se razteza prek številnih majhnih otokov v močvirni morski plitvini (laguni) na zahodni obali severnega dela Jadranskega morja. Laguna obsega obalo od ustja rek Pada na jugu in Piave na severu. Mesto šteje okoli 318.000 prebivalcev.

V naravi Benetke še danes izgledajo kot v dobi svojega razcveta. V očeh mnogih turistov so se nekdanje Benetke spremenile v kamniti spomenik, ki ga je treba videti. Posebej privlačne točke so Trg svetega Marka s svojim 175 m dolgim in razkošnim prostorom, s cerkvijo in 99 m visokim Campanilom (zvonik), ki stoji samostojno in s posebej izrazito doževo palačo z arkadami z zašiljenimi loki. Predvsem pa so privlačni kanali s skoraj štiri kilometre dolgim Canalom Grande, ki seka mesto v obliki velike črke S. Romantična vožnja z gondolo po Canalu Grande je še danes obvezen program vsakega obiskovalca Benetk, čeprav je 400 gondol (leta 1750 jih je bilo preko 12.000) glede na motorna plovila danes v veliki manjšini. (vir: wikipedia)

mesto linije Ljubljana - Benetke

Najdi svojo povezavo