Brezplačni prevozi za upokojence in nekatere ostale skupine ljudi

tor, 30. Jun 2020 | Novice

Od 1. julija 2020 je z vozovnico Slovenija omogočen brezplačen prevoz v integriranem (avtobusi in vlaki) javnem potniškem prometu po celotni Sloveniji, na medkrajevnih linijah.
Mestni promet ni vključen v brezplačen prevoz.

Upravičenci za pridobitev vozovnice Slovenija, ki omogoča celoletne brezplačne vožnje po Sloveniji na medkrajevnih linijah:

  • Upokojenci
  • Starejši od 65 let
  • Imetniki evropske invalidske kartice
  • Vojni veterani.

Za izdajo je potrebno izpolniti vlogo, ki jo lahko dobite tudi pri blagajnah avtobusne postaje v Ljubljani, kjer vam pomagamo pri njeni izpolnitvi in vam kjer vam kartico tudi takoj izročimo.

Strošek izdaje rdeče kartice Slovenija, ki upravičencem omogoča brezplačne prevoze znaša pri blagajnah Avtobusne postaje Ljubljana 5,00 EUR (3,00 EUR je potrebno doplačati za kartico in 2,00 EUR za postajno storitev ob izdaji brezplačne vozovnice). Postopek izdaje in pridobitev kartice je na glavni ljubljanski avtobusni postaji hiter in enostaven.

Pomembno: Do brezplačne vozovnice so upravičeni tisti člani omenjenih družbenih skupin, ki niso v delovnem razmerju, ne opravljajo samostojne registrirane dejavnosti, niso poslovodne osebe gospodarske družbe ali direktorji zasebnih zavodov.

Vozovnica je veljavna eno leto od začetka meseca, v katerem je bila izdana.

Več informacij in pomoč pri izpolnitvi:
Vsak dan lahko pokličete INFO center na tel. številko 1991, ki je za vas dosegljiv vse dni v letu.

Najdi svojo povezavo