Avtobusna postaja Ljubljana d.d. 1991 | Info center AP Ljubljana
Vozni red
Datum vožnje


Vstopna postaja


Izstopna postaja
Pomoč

Prijava za nakup

Črnja Tours | Ljubljana - Trst - Mestre - Padova | ugodno - že od € 9,50 Niš Ekspres | Ljubljana - Beograd - Niš DRD Domžale | Ljubljnana - Mestre Avtobusni prevozi Jereb Hotel/Hostel Park Ljubljana Postojnska jama | Postojna cave visitljubljana.com

URBANA - enotna mestna kartica

Pametna mestna kartica URBANA na mestne avtobuse uvaja sodoben elektronski plačilni sistem z dvema vrstama kartic, ki jih lahko izdelate ali polnite na blagajnah Avtobusne postaje Ljubljana. Ne veste katera bi bila najbolj primerna za vas? Obrnite se na naše prodajno osebje, rade volje vam bomo svetovali.

Vrednostno Urbano lahko kupite tudi preko spletaVrednostna Urbana
nadomešča žetone in gotovino

Terminska Urbana
nadomešča mesečne vozovnice

Vrednostna kartica URBANA, je nadomestila predhodno plačevanje z žetoni in gotovino na avtobusih mestnega prometa, poleg tega pa omogoča tudi plačevanje parkiranja, vzpenjače na grad in storitev Ljubljanskih knjižnic.

Vrednostno kartico je možno napolniti z dobroimetjem v vrednosti od 1 do 50 EUR. Cena ene vožnje na mestnem avtobusu stane 1,20 EUR, pri čemer je mogoče brezplačno prestopanje v roku 90 minut od plačila prve vožnje.

Vrednostna kartica je brez imena in priimka, je prenosna in jo bo lahko vsakdo uporabljal za plačevanje vseh storitev, ki bodo vključene v enotno mestno kartico Urbana.

Terminska kartica URBANA je nadomestila prejšnje mesečne vozovnice za vožnjo z mestnim avtobusom in omogoča neomejeno število voženj v mesečnem obdobju oziroma od 1. dne v tekočem mesecu do 5. dne v prihodnjem mesecu.

Poleg ali namesto mesečne vozovnice lahko imetnik terminske kartice Urbana nanjo naloži tudi dobroimetje v vrednosti do 1 do 50 EUR in ga uporablja za vse storitve, ki bodo vključene v enotno mestno kartico URBANA.

Kartica je izdana na ime in priimek in ni prenosljiva.

Izdaja terminskih kartic URBANA se vrši pri blagajnah Avtobusne postaje Ljubljana na Trg OF 4, 1000 Ljubljana..

Pomembno za dijake in študente: nakup ustrezne subvencionirane šolske mesečne vozovnice (urbane) za prvo območje

POGOJI IZDELAVE:

  • za šolsko mesečno vozovnico vlogo za izdajo subvencionirane mesečne vozovnice in dokument s sliko (osebna izkaznica, dijaška, indeks)
  • za splošno mesečno vozovnico samo osebni dokument;
  • za mesečno vozovnico za upokojence osebni dokument in odločbo ZPIZ-a ali Kartico upokojenca (od dopolnjenega 55. leta dalje), po dopolnjenem 65. letu pa samo osebni dokument s sliko.

Fotografija ni več potrebna.
Uporabniki terminskih kartic Urbana morajo ob uporabi imeti pri sebi osebni dokument s fotografijo, na podlagi katerega se lahko določi istovetnost lastnika kartice.


NAKUP IN POLNITEV:
Blagajna Avtobusne postaje Ljubljana:
Lokacija: Trg OF 4, 1000 Ljubljana

Delovni čas:
od ponedeljka do petka od 5.00 do 22.30
ob sobotah od 5.00 do 22.00
ob nedeljah in praznikih od 5.30 do 22.30

KAKO HITRO DOBIM KARTICO URBANA

ALI OBSTAJA MOŽNOST SPREMEMBE IZ VREDNOSTNE V TERMINSKO IN OBRATNO?

POMEMBNI DATUMI UPORABE STAREGA SISTEMA IN NOVE KARTICE URBANA:

KAKO PLAČAM VOŽNJO Z MESTNIM AVTOBUSOM?

© Avtobusna postaja Ljubljana d.d.